Syksystä jouluun

Normaali

imageNyt voi huokaista helpotuksesta, sillä joulu lähenee ja kiireet vähenee. Olen innoissani tulevasta joululomasta. Silloin saa vaan olla murehtimatta seuraavasta päivästä. Tavallisen arkisen aherruksen jälkeen lomasta tulee erityinen. Ajattelin kuitenkin nyt kirjoittaa joulun lisäksi myös syksyn kohokohdista. Tämä syksy on mennyt kyllä hujauksella ohi. Tuntuu siltä kuin koulu olisi vasta juuri alkanut. Niin se aika vaan kuluu huomaamatta. Silti on ehtinyt tapahtua, vaikka mitä unohtumatonta.

Ehdottomasti syksyn mieleen painuvin tapahtuma oli Haloo Helsingin Hartwall arena keikka. En unohda sitä ikinä. Se oli suunniteltu ja toteutettu hyvin. Odotin keikkaa kuin kuuta nousevaa. Tunnelma oli katossa ja koko arena oli täynnä ihmisiä. Vaikka esitys oli pitkä se ei tuntunut yhtään siltä. Aika kului siivillä, mutta mitenkäs muutenkaan kun on hyvää musaa ja mahtava fiilis. Asuihin ja muutenkin lava showhun oli selvästi panostettu. Bändin yläpuolella oli isot skriinit, joista näki hienosti vuoroin videoita ja live meininkiä.

Sain hyvän paikan suoraan lavaa vastapäätä. Sieltä näki ja kuuli selvästi kaiken. Invapaikoille oli muutenkin tosi helppo mennä ja vieressä oli avustajanpaikka. Matkustimme Pasilaan junalla, joka on mainio tapa matkustaa pyörätuolilla. Junaan mennessä saa napista painamalla liuskan niin, että sisään pääsee myös sähkärillä eli sähköpyörätuolilla. Perillä Arenan löytäminenkään ei ollut hirveän vaikeaa, koska raiteen vieressä olevassa tolpassa opaste suoraan sinne. Okei myönnetään, että oltiimme hieman eksyksissä aluksi.

Tuosta päivästä jäi parhaiten mieleen ihana musiikki (esim. Seitsämän miljardia) ja ehdottomasti Ellin koskettava puhe. Äiti sanoi, että olin konsertin jälkeen ”koomassa” mutta luulen, että olin onnesta sekaisin. Onneksi keikasta on tehty cd-levy, jossa on videolla koko keikka. Uskon, että sitä on kiva katsella ja muistella sitä iltaa. Lisäksi on hienoa, että se tehtiin, koska kaikki halukkaat ei varmaankaan ehtinyt hankia lippua. Nyt Haloo Helsinki on vuoden mittaisella tauolla, vaikka se on tavallaan sääli silti olen sitä mieltä, että se on ehdottomasti ansaittu loma.

Muuten syksy on ollut arkea täynnä ja siinä ohessa on ollut jotain kivaa. TET-viikko oli rentouttava verrattuna tavalliseen viikkoon. Tietenkin aikaa on mennyt myös kavereitten ja ystävien kanssa. Koulussa olen saanut tuntea oppimisen iloa ja onnistumisia, mutta myös pettymyksiä. Olen havainnut millä lukemisella kokeista saa minkäkin numeron. Minusta tuntuu, että olen ehkä alkanut kiinnostua lukemisesta entistä enemmän. Musiikkia ei saa unohtaa. Syksyn aikana olen kuunnellut musaa ja lauleskellut hirmuisesti.

Joulusta tulee mieleen ensimmäiseksi ilo. Kaikki on onnellisia ja ystävällisiä. Joka puolella soi ihanat joululaulut. Katsotaan yhdessä teeveestä joulu ohjelmia, ympärillä on havaittavissa jännitystä ja salaisuuksia. Toivoin joululahjaksi maailman rauhaa, mutta luulen että se ei onnistu tuosta vaan. Muuten odotan herkullista ruokaa ja tärkeitten ihmisten kanssa vietettävää aikaa. Joulussa on oma ihana tunnelma. Vaikka joulun aika ei olekaan kovin pitkä, se on silti tosi voimaa antava. Haluaisin, että kaikilla tulisi olemaan rakastavainen ja rauhallinen joulu.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s