Kaikilla pitäisi olla samanlaiset mahdollisuudet

Normaali

Turussa nuorilla on hieno mahdollisuus saada apua työ- ja opiskelu paikan haussa ohjaamosta, ja nuoremmilla on vamos, jossa tarjotaan apua erilaisissa nuorten ongelmissa. Molemmat mahdolliset avut tarjotaan yliopistonkadulla 25 A 4 kerroksessa.

IMG_1418Vamosta ja ohjaamoa mainostetaan ”matalan kynnyksen” toimintana. Turussa toiminta ei kuitenkaan ole mahdollinen liikuntavammaisille nuorille. Toimintaa järjestetään nimittäin portaitten, ja sen jälkeen olevan olemattoman  pienen hissin takana, eikä sinne millään pääse pyörätuolilla.

Netti sivuilla sanotaan, että jos istuu pyörätuolissa voi soittaa. Liikuntavammaisen on jo valmiiksi vaikea saada vakuutetuksi työn antaja siitä, että pystyy työskentelemään pyörätuolista huolimatta. Jos järjestelyjä pitää tehdä soittamalla, työn antajalle tulee vaan entistä enemmän sellainen olo, että työn hakijasta on enemmän haittaa kuin hyötyä.

Pyörätuolissa istuvan nuoren on myös ikävämpi hakea apua, jos palvelun saamiset on puhelin soiton ja isojen erityis järjestelyjen takaa. Eikä ole mahdollista mennä tasavertaisena nuorena paikalle. Kaikilla nuorilla myös liikuntarajoitteisilla pitäisi olla samanlaiset mahdollisuudet osallistua. Sitä sanoo myös Suomen yhdenvertaisuus laki.

Esteettömyysasiamieskin on käynyt katsastamassa paikan, eli ongelma on järjestäjienkin tiedossa. Onko se oikein, että tälläistä palvelua ei tarjota jokaiselle sitä tarvitsevalle? Tämä on mielestäni tärkeä asia, joka pitäisi hoitaa mahdollisimman pian. Sehän on vain ajan kysymys, koska joku pyörätuolissa istuva nuori tarvitsee apua. Toivoisinkin, että asia otettaisiin vakavasti, jotta voisimme olla tasa-arvoinen ja esteetön kaupunki.

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s